Så kan du ta betalt av kunderna

För att kunna ta betalt av dina kunder när du inte är anställd av en skönhetssalong kan du välja att vara egenanställd. Då sköter ett annat företag om att skicka ut dina fakturor. Du får pengarna du tjänar på kontot utan att behöva göra något administrativt arbete.

Om du arbetar på en skönhetssalong men inte är anställd kan du välja att vara egenanställd istället för att driva ett eget företag. Du kan fakturera med Cool Company och slippa alla administrativa uppgifter som kommer med att driva företag. Att vara egenanställd innebär att företaget du anlitar sköter om allt som har med faktureringen att göra. De tar hand om skatt, moms och egenavgifter. Du kan fokusera på det du gör bäst och få pengarna du tjänar utbetald till ditt konto skattade och klara. All tid som du lägger ner på deklarationer och skicka fakturor tar en hel del tid, tid som du definitivt inte får betalt för. Var selektiv med vad du gör med din tid och att jobba åt betalande kunder är mer gynnsamt.

Ta betalt efter din kunskap och erfarenhet

När du arbetar på en skönhetssalong kan du alltså fakturera dina kunder och själv bestämma vilket pris du vill ta. På en salong kan kunskapsnivåerna variera och om du är bra på det du gör ska du också få bra betalt för det arbetet du utför. Det blir mer rättvist att kunna sätta pris efter kunskap och erfarenhet. Du kan även välja att fakturera skönhetssalongen om ni kommer överens om det. Då kan du låta företaget skicka en faktura åt dig varje månad. Hur du gör beror på vart du arbetar och hur du vill ha det. Den stora fördelen med att vara egenanställd är att du inte är bunden av något kollektivavtal.