Lifestyle,Portrait,Of,Cute,Girl,Sleeping,On,Bed.,Beautiful,Sensual

Därför är din sömn viktig för utseendet

När du sover för lite eller sover dåligt kan du få olika negativa effekter som att bli på dåligt humör och få dålig hy. Sömnen är viktig för att kroppen ska hinna reparera sig. För att sova gott ska du ha en skön säng och en bra sovrutin.

Att sova bra och tillräckligt är viktigt för din hälsa i stort. Både ditt yttre och inre påverkas av hur du sover. Om du inte sover kan du få mörka ringar under ögonen, din kognitiva förmåga försämras och din hud i ansiktet kan förlora sin lyster. För att du ska ha det bästa förutsättningarna för att sova gott ska du se till att din säng och sovrum är inbjudande. Att ha mysiga lakan, täcke och kuddar är viktigt för att du ska trivas i din säng. Det finns fantastiska underlakan som du kan beställa. Precis som påslakan är underlakan viktigt för känslan. Välj lakan med omsorg eftersom du har det närmast kroppen. Det finns underlakan i bland annat satin, linne, percale och bomull, välj ett material som du gillar.

Tips för bra sömn:

  • Bädda med sköna lakan.
  • Investera i en bra säng.
  • Gör sovrummet mysigt som bjuder in till sömn.
  • Håll en sval temperatur i rummet.

Gör ett sömnschema

Påsar under ögonen, mörka ringar och lite grå hud kan orsakas av många faktorer som bland annat stress och sömnbrist. Kroppen reparerar sig under tiden som du sover och om du inte sover tillräckligt bra eller för få timmar kan må dåligt. För att sova bra kan du försöka att skapa dig ett sömnschema där du har fasta tider när du går och lägger dig och går upp på morgonen. Att stänga av tv:n och telefonen en timme innan du ska gå i säng är en bra idé för att hjärnan ska få tid på sig att varva ner. Tänk på att lämna all elektronik utanför sovrummet, skaffa dig en analog väckarklocka istället för att använda telefonen. Att inte träna för nära sängdags är bra, det kan störa sömnen. Det kan även koffein göra och om du äter mycket mat för tätt på att du ska sova.