Fina fötter och tånaglar i höst

De bär oss framåt i livet varje dag. Ändå är fötterna en relativt bortglömd kroppsdel. Medan vi lägger tusentals kronor på ansiktsbehandlingar och manikyr gömmer vi de stackars fötterna i strumpor och skor. Det är dags att ändra på det nu. Läs om hur du kan få riktigt snygga tånaglar och fötter hösten 2021.

Många väljer att gömma sina fötter i strumpor och skor eftersom de är torra, har sprickor och ovårdade tånaglar. Att ha fina fötter är dock viktigt för välmåendet, dessutom ger det dig fler valmöjligheter när det gäller skor. En sandalett med en öppen tå blir nämligen sällan snygg på en fnasig fot. För att kunna vårda dina fötter på bästa sätt är det dock viktigt att du har bra produkter. Här hittar du ett brett urval av fotvård produkter för alla behov.

Fixa ett skönt fot-SPA

När du ska vårda dina fötter är det bra att börja med ett skönt fotbad. Häll i en produkt speciellt avsedd för dina fötter och njut en stund. Därefter är det dags att ta bort död hud, gärna med en peeling eller pimpsten. Efter detta smörjer du in dina fötter med en närande fotkräm. När fötterna är klara är det dags för piff. Sköt om dina tånaglar och måla dem i en härlig färg. Här kan du läsa om hur du tar hand om dina naglar på bästa sätt. I höst är det trendigt med lite mörkare lack. Tänk djupt rött och toner som drar åt brunt.

Så fixar du fina fötter

  • Ta ett fotbad
  • Peela eller fila bort död hud
  • Smörj in fötterna med en närande kräm
  • Måla tånaglarna i en härlig färg

Vanliga fotproblem

Våra fötter är en del av våra kroppar som utsätts för ständig påfrestning. Det är därför vanligt att man drabbas av olika fotproblem, till exempel förhårdnader, smärta eller liktornar. Här kan du läsa om hur du går till väga för att åtgärda de allra vanligaste fotproblemen.
Många lider också av väldigt kalla fötter och tår. Det kan bero på allt från dålig cirkulation till diabetes. Lider du av kalla fötter väldigt ofta är det därför viktigt att uppsöka en läkare. Är du bara normalt kall om fötterna kan dock ett par härliga sockor eller tofflor vara en stor hjälp.