Fransk manikyr

Gör en fransk manikyr hemma

En fransk manikyr är verkligen en klassiker som passar i alla sammanhang. Det är snyggt, ser naturligt ut och passar till allt. Du behöver inte besöka en nagelsalong för att kunna göra en sådan manikyr utan kan lika gärna göra det hemma. Lär dig allt om hur i vår fransk manikyr guide.

Något som är positivt med en fransk manikyr är att det alltid är snyggt oavsett längden på dina naglar. Med lite träning kommer du lyckas med en perfekt manikyr varje gång. Detta behöver du ha hemma om du ska göra en egen manikyr:

  • Nagelfil och nagelsax
  • Nagelolja
  • Ett baslack
  • Ett rosa och ett vitt lack
  • Ett överlack

Hur ska jag förbereda naglarna?

Innan du börjar lackera naglarna är det bäst att förbereda dem på bästa sätt. Klipp och fila till önskad längd och försök få naglarna lika långa. Peta även ner nagelbanden innan du börjar måla. Avsluta med att smörja in naglarna med lite nagelolja för att stärka dem. Du kan även passa på att massera naglarna samtidigt som du gör detta. Ta för vana att ta hand om dina naglar regelbundet, även om du inte ska måla dem.

Dags för baslacket

När det är dags att börja måla naglarna ska du alltid ta ett baslack som grund. Detta är genomskinligt och ger en bra yta. Det stärker naglarna och gör att du enklare kan lägga på det färgade lacket. Välj ett bra baslack som håller länge.

Fortsätt med ett rosa och vitt lack

Nu är det dags att lägga på det rosa lacket. Det finns många olika nyanser av rosa som kan användas. Det är egentligen bara en smaksak vilket du vill använda. O.P.I och Esse är två starka varumärken som du kan lita på när det kommer till nagellack. Dra tre snabba drag med penseln och försök täcka så mycket av nageln som möjligt. Det vita lacket lägger du på efteråt. Det ska ligga som en linje på den yttersta delen av nageln. Du kan tejpa nageln om du vill vara säker på att lacket inte ska gå in i varandra.

Måla en gång till

Om du vill att din färg ska hålla så länge som möjligt är det bäst att måla med rosa och vitt två gånger. Det ser också till att nageln verkligen blir täckt och att färgen inte lyser igenom. Gör på samma sätt som i det förgående steget men se till att lacket verkligen har torkat först. Tillhör du de som ofta darrar på handen när du målar lacket? Se till att öva mycket och lägg upp handen på ett stabilt bord. Med tiden kommer du bli allt säkrare.

Avsluta med ett överlack

När färgen har torkat ytterligare en gång är det dags att avsluta med överlack. Välj gärna ett som är snabbtorkande och som kapslar in dina naglar på ett bra sätt. Satsa på ett lack från ett erkänt märke då du kommer märka stor skillnad i kvalitet. Det kommer innebära att hela manikyren håller längre och ser snyggare ut.