Matcha makeup med kläder

Sminka dig snyggt för att matcha kläderna

Varje look och klädstil har olika kriterier för att lyckas. Det kan till exempel vara svårt att bli tagen på allvar som hårdrockare om du väljer glitterrosa prinsesskläder eller som modelejon om du inte hänger med i trenderna.

Hur du matchar sminket till dina kläder spelar också stor roll för att du ska uppnå önskad effekt. Vill du se naturskön ut eller skapa en dramatisk effekt? Här kommer några tips!

Färger och stilar

En bra grundregel är att skapa ett matchande färgschema som dock inte är helt enhetligt. Har du på dig en blå klänning kan en blå ögonskugga bli lite for mycket, men däremot en mörkblå kajalpenna komplettera färgen fint. Du kan också matcha sminket med kläderna genom att ta med deras material i beräkningen. Naturmaterial som bomull och linne passar ofta bäst med lättare smink medan svart läder kan kombineras med en trendig smokey eye-sminkning.

Skapa en vågad look

För en kul och mycket personlig look kan du prova på färgblockering. Har du exempelvis kläder i gråskala kan ett illrött läppstift skapa en riktig wow-faktor och en turkos ögonskugga ge en kul effekt till vita plagg. På det sättet går sminket egentligen emot det du har på dig men blir ändå en lyckad kombination och kan understryka din starka och kreativa personlighet.