Hudsäkra dina smycken

Hur ofta bär du smycken? Kanske har du vissa favoriter som du aldrig tar av dig? Visste du då att dina smycken faktiskt kan påverka din hud negativt om du inte vet hur du ska sköta hygienen kring dessa. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på när du bär smycken.

Att bära accessoarer som som smycken är väldigt vanligt. Det är dock viktigt att tänka på att bära och sköta sina smycken på rätt sätt, annars kan de tyvärr ha en dålig inverkan på din hud. Du behöver dock inte bli orolig. Allt du behöver göra för att hudsäkra dina smycken är att använda dig av de tips som följer.

Undvik oäkta material

Många har smycken som de använder varje dag. Är du en av dem är det viktigt att du tänker på att välja smycken i äkta material, till exempel dessa fantastiska diamantörhängen från Efva Attling. Det beror på att smycken i billiga material ofta flagar och ärgar. De kan ge ifrån sig nickel som irriterar huden och dessutom samla på sig bakterier. Välj därför smycken i äkta guld och silver. De är lite dyrare men låter du bli att köpa billiga kopior har du snart råd att köpa äkta vara. Det går dessutom enkelt att hitta guldsmycken i andra hand nu eftersom många säljer sitt guld. Satsa på några statement-smycken från Efva Attling och komplettera med second hand-fynd. På så sätt får du smycken som är snälla mot din hud. Kom ihåg att din hud visar hur du mår på ett tydligt sätt. Det är därför viktigt att du tar hand om den och tänker på vad den kommer i kontakt med.

Rengör dina smycken

Det är också viktigt att du tänker på att rengöra dina smycken noga så att de inte samlar på sig smuts. Du kan lämna in dem i en guldsmedsaffär för rengöring, men silver går faktiskt också att rengöra med vatten, bikarbonat och folie hemma. Då sparar du en hel del pengar och får hudvänliga smycken på köpet.